Mijn naam is Marcel Hörchner, 58 jaar levenservaring en ondertussen heb ik meer dan 35 jaar ervaring als leidinggevende en trainer. Ik ben getrouwd met Marianna en wij hebben twee kinderen: Wendy (25) en Michael (22).

In 1985 ben ik mijn werkzame leven begonnen als beroepsmilitair. Ik werkte als instructeur bij de Koninklijke Landmacht en ben twee keer uitgezonden geweest naar een missie (Sinaï (MFO) en het vm Joegoslavië (UNPROFOR)).

1995 was het jaar dat ik de overstap maakte naar het bedrijfsleven. In de ICT branche heb ik diverse zaken ondernomen. Zo ben ik werkzaam geweest als consultant en trainer vanuit mijn eigen bedrijven. Later ben ik ook nog als zelfstandig Particulier Onderzoeker werkzaam geweest. Als ondernemer heb ik geleerd dat je leiderschapsstijl flexibel moet zijn. Je hebt niet met militairen op missie te maken maar met een hele variatie aan mensen: werknemers, klanten, relaties, etc. En ieder mens heeft zo z’n eigen benadering nodig.

In 2008 werd ik gevraagd om voor de Landmacht een klus te vervullen in Uruzgan (Afghanistan) als basiscommandant van Kamp Holland (ISAF). Dit heeft ertoe geleid dat ik in 2009 heringetreden ben als officier bij Defensie. Sinds die tijd weer optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden tot leiderschapsontwikkeling die de krijgsmacht biedt.

De volgende uitzending was in 2018 wederom naar Afghanistan (Mazar-e Sharif) maar nu in de (dubbel)rol van stafofficier en adviseur (RS). Bij terugkomst in 2019 ben ik de Post-HBO register opleiding tot Professioneel Coach gaan volgen aan de Academie voor Psychodynamica. Daarna meteen doorgegaan met de Executive Master Coaching en Beïnvloeding. Beiden heb ik ondertussen succesvol afgerond. Vervolgens nog aanvullende trainingen gevolgd m.b.t. Burn-out & Stress en EMDR. Thans volg ik een Masteropleiding (MSc) Toegepaste Psychologie met specialisatie coaching.

In mijn vrije tijd doe ik ook nog vrijwilligerswerk. De afgelopen 8 jaar ben ik bestuurslid geweest van het district Flevoland bij het Nederlandse Rode Kruis. Hier heb ik ook de bestuursacademie van het Rode Kruis gevolgd. Momenteel vervul ik alweer 2 jaar de functie van coördinator/voorlichter humanitair oorlogsrecht (HOR) voor het district Utrecht.

Ik ben namelijk overtuigd dat je ontwikkeling als leider, maar ook als mens, nooit stopt. Op welk niveau je ook bent aangekomen er blijkt altijd meer te zijn. En zoals een ondertussen bekende uitdrukking zegt: “Wat je tot hier heeft gebracht brengt je niet verder”.

Dat meer blijkt je ware zelf te zijn. Als je die eenmaal ontdekt hebt worden je overwegingen, gedachten en besluiten alleen maar zuiverder!

NOBCO-Coach